Ankara Ergen Psikoloğu olarak bizler ergenlik döneminde yaşanan problemlerle sizlere destek olmaya hazırız.
Çocukluğun nerede bitip yetişkinliğin nerede başladığı; çocuğun ve yetişkinin birlikte en iyi şekilde nasıl var olabildiği önemli bir konudur çünkü, her aşama bir sonraki aşamayı etkilemektedir. Çocukluk dönemi yaşantıları ergenliği, ergenlik dönemi yaşantıları yetişkinliği etkilemektedir. Bu dairesel hareketin sağlıklı devam edebilmesi için, yetişkinler olarak anne-babaların, hayatlarındaki çocuklar üzerinde olumlu etkileri olması gerekmektedir. Çok derinlerde, hala bireyin içinde çocukluğundan kalan bir şeyler vardır ve bu daha genç olan yan; karakteri, kişiliği şekillendirmektedir. Bireyin kendi içindeki çocuk, sorumluluğu altındaki çocukların gelişiminde olduğu kadar bireyin kendi gelişimi için de anahtar görevi görmektedir. Anne-baba ergen çocuğunun daha iyi ölçüleri olsun istiyorsa, önce kendi ölçülerinde ne kadar sağlıklı olduğunu değerlendirmesinde fayda vardır.
Çocukluk dönemini yetişkinlikten ayıran ergenlik dönemi, yarattığı karmaşa arasında her şeyin yeniden gözden geçirildiği bir dönemdir. Cinsel olgunlaşmanın gerçekleştiği bu dönem, cinsiyet bezlerinin büyümesi ve olgunluğa erişmesi, dış üreme organlarının şekil değiştirmesi gibi etkileri de beraberinde getirmektedir. Kemiklerin büyümesi ve olgunlaşmasının hızlanması, yine bu dönemin ürünüdür. Bedenin biçim değiştirmesi ile eş zamanlı olarak, duygular, davranışlar, düşünceler de bu dönemde değişmeye başlamaktadır.
Acı çekme, neşe, kaçış, saldırganlıklar gibi aşırılıklar dönemi olan bu çağ, anne-babalar olduğu kadar çocuklar içinde yaşanması zor bir dönem olarak kabul edilmektedir. Kendini bir sosyal gruba dahil etme isteğinin herkesten farklı olma isteği ile çakışması, ergenlik çağındaki gençleri tereddüte itebilmekte ve ilişkilerinde değişken bir yapıya sokabilmektedir. Bu dönemde değişim içindeki gençlere, doğru yaklaşmakta güçlük çeken aileler ergen psikoloğundan yardım alabilirler.
Ankara Ergen Psikoloğu olarak Çalışma Alanlarımız:
- Sınav kaygısı
- Eğitim koçluğu
- İçe kapanıklık
- Özgüven
- Cinsel problemler
- Uyum sorunları
- Öfke patlamaları
- Aile üyeleriyle çatışma
- Arkadaşlık problemleri
- Depresyon
- Yeme ve uyku problemleri